Over ons
De Magda
Voor meer info klik hier De Magda

Ontstaan Nijkerkse sleepbootdagen

 

Een drietal sleepbooteigenaren, Evert van der Horst sr.(mslb. Magda-Nijkerk), Bernhard Neijmeijer(mslb. Baanbreker-Elburg) en Bart Kamphuis (mslb. Elbe-Hierden) heeft in 2006 het initiatief genomen om de Veluwse sleepbootdagen te organiseren onder de naam Lekko Nijkerk.

Het evenement werd georganiseerd in navolging van Harderwijk en Elburg waar door eigenaren van historische sleepboten belangeloos medewerking wordt verleend aan respectiefelijk de Aaltjesdag en Elburg in de ban van de sleepboot.

Lekko Nijkerk kreeg, gezien het enthousiasme van de sleepbooteigenaren en het publiek, in 2007 een vervolg onder de naam Nijkerkse sleepbootdagen. De organisatie werd vernieuwd en uitgebreid evenals de activiteiten op de kade.

Inmiddels zijn de Nijkerkse sleepbootdagen, waar tal van historische sleepboten in hun oude glorie zijn te bewonderen, uitgegroeid tot een bijzonder evenement. De havenkom is gedurende deze dagen een bruisend middelpunt van belangstelling. Op 3 en 4 september 2010 vond de eerste lustrumeditie plaats.

© 2024 Nijkerkse Sleepbootdagen  |   Design by Buro Creactief  |   Sitemap