Nijkerkse sleepbootdagen

Welkom bij de Nijkerkse Sleepbootdagen Nijkerk, hét jaarlijkse evenement die plaatst vind ieder jaar eerste zaterdag van september. Dat de bruisende energie van meer dan 30 sleepboten en opduwers samenbrengt! Deze bijzondere gelegenheid, die jaar na jaar groeit in populariteit, is een viering van nostalgie, vakmanschap en gemeenschap.

De dag begint met een feestelijke opening, waarbij de burgemeester samen met Henry Hamstra, de voorzitter van de Nijkerkse Ondernemers Vereniging, het startschot geeft en de scheepshoorns luiden om 11 uur. Stap aan boord en laat je meeslepen door een dag vol spannende activiteiten. Van bewonderen hoe de brandweer haar krachten toont tot het bewonderen van glimmende oldtimer auto’s die de sfeer van vervlogen tijden oproepen. Terwijl je langs de verkoopkramen struint, kun je unieke vondsten ontdekken of jezelf trakteren op lokale lekkernijen.

En laten we de sterren van de show niet vergeten: de prachtige modelvaartuigen die met hun gracieuze bewegingen de wateren betoveren. Het is een ware traktatie voor de zintuigen en een eerbetoon aan de vaarkunst in het klein.

Of je nu een liefhebber bent van maritieme geschiedenis, een avonturier op zoek naar nieuwe ervaringen of gewoon op zoek bent naar een gezellige dag uit met het gezin, de Sleepbootdagen Nijkerk bieden voor elk wat wils. Dus zet koers naar dit fantastische evenement en laat je verwonderen door de betoverende wereld van de wateren! Het evenement eindigt om 17:00 uur.

De burgemeester opent de sleepbootdagen
Veel verschillende marktkramen zijn aanwezig
Er zullen schillende oude motoren staan te draaien
hier voor zulen aanwezig zijn: Marcel van de Waal, Bernard Kok, Kevin Timmer en Martijn Doeland.
De organisatie van de Nijkerkse Sleepbootdagen biedt Geef Om ZwerfHonden (GOZH) kosteloos een kraam aan om dit goede doel te ondersteunen
Reddingboot Knokkels zal aanwezig zijn
Museumschip Vlotburg
Vlotburg biedt een unieke ervaring van het middeleeuwse leven door middel van een reizende expositie op een vrachtschip, waar bezoekers levensechte taferelen, kleding, ambachten en gebruiken van die tijd kunnen ontdekken
Shantyfestival met zes koren op het Havenplein en Plein
Modelbouwgroep Palet
bassin met bestuurbare bootjes
Veronica de Jong gaat schminken en glittertattoos zetten
Ook de zonnebloem afdeling nijkerkerveen zal aanwezig zijn

Sponsoren

Activiteiten voor jong & oud
Zeemanskoor Nijkerks Welvaren
treedt op vrijdagavond op bij de havenkom van 20.00 – 20.30 uur en van 21.00 – 21.30 uur.
40 verschillende slepers, sleepvletten en opduwers
De Old Timerclub Nijkerk showt hun voertuigen
De Brandweer Nijkerk geeft demonstraties en zorgt voor waterpret
Smid John van Midden smeedt het ijzer als het heet is.
Clown Bennie laat zijn truukjes zien
De Common Country Dancers treden op en het publiek mag meedansen
Dweilorkest van het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps
Trekproef met opduwers
Sleepboot Calypso
Er zullen dit jaar drie 100-jarige sleepboten worden gehuldigd: Calypso, Eveline en Theodora.
Sleepboot Theodora
Er zullen dit jaar drie 100-jarige sleepboten worden gehuldigd: Calypso, Eveline en Theodora.
Sleepboot Eveline
Er zullen dit jaar drie 100-jarige sleepboten worden gehuldigd: Calypso, Eveline en Theodora.

Over ons

z3746

Evert van der Horst

Evert van der Horst is de gedreven organisator van de Sleepbootdagen Nijkerk en de coördinator van de VDMS. Met zijn diepgaande kennis van maritieme tradities en zijn ongeëvenaarde organisatorische talent brengt hij jaarlijks tientallen sleepboten en opduwers samen voor een bruisend evenement vol maritieme pracht. Zijn toewijding aan het behoud van ons maritieme erfgoed en zijn passie voor de zee maken van Evert een onmisbare figuur binnen de watergebonden gemeenschap van Nijkerk en ver daarbuiten.

Belinda van der Horst

Belinda van der Horst vervult met toewijding de rol van secretaris binnen het team van de Sleepbootdagen Nijkerk. Met haar nauwgezette aandacht voor detail en haar organisatorische vaardigheden draagt Belinda in belangrijke mate bij aan het soepele verloop van dit jaarlijkse evenement. Haar betrokkenheid bij de maritieme gemeenschap en haar enthousiasme voor het behoud van onze watergebonden erfgoed maken haar een waardevolle kracht achter de schermen. Als journalist brengt ze haar passie voor communicatie en verhalen vertellen naar dit evenement, waar ze haar vaardigheden inzet om de boodschap van de Sleepbootdagen Nijkerk op een krachtige en inspirerende manier over te brengen.

Irene Lips

Irene Lips, geen Niekarker maar een Keientrekker! Al enkele jaren ben ik medewerker bij de organisatie en met plezier verzorg ik de contacten met de sponsors.
Zij die er mede voor zorgen dat Nijkerk een mooi evenement rijk is!
Op de dag dat alle vlaggen wapperen en er een gezellige drukte is in de haven, weet ik weer waarvoor wij, met onze enthousiaste groep, het voor doen!

Hilda de Boer

Hilda de Boer is de drijvende kracht achter de boekingen voor de Sleepbootdagen Nijkerk. Met haar organisatorische vaardigheden en haar hart voor gastvrijheid zorgt Hilda ervoor dat alle deelnemende partijen een warm welkom ontvangen. Haar aandacht voor detail en haar vermogen om efficiënt te plannen maken haar een onmisbare schakel in het succes van het evenement. Dankzij Hilda’s inzet en toewijding verlopen de boekingen soepel en kunnen bezoekers en deelnemers rekenen op een onvergetelijke ervaring tijdens de Sleepbootdagen Nijkerk.

Bert Wassink

Bert Wassink is de onmisbare schakel achter de schermen van de technische dienst van de Sleepbootdagen Nijkerk. Met zijn uitgebreide technische kennis en zijn handigheid in het oplossen van problemen zorgt Bert ervoor dat alle apparatuur en faciliteiten soepel en veilig functioneren tijdens het evenement. Zijn toewijding aan kwaliteit en zijn vermogen om snel en doeltreffend te handelen maken hem een waardevol lid van het organisatieteam. Dankzij Bert’s inzet kunnen bezoekers en deelnemers genieten van een naadloze en probleemloze ervaring tijdens de Sleepbootdagen Nijkerk.

Evert van Wincoop

Evert van Wincoop. Niekarker. Sinds een paar jaar mag ik meewerken met het organiseren van de Nijkerkse sleepbootdagen. Ik heb zelf een “opduwer” en dat gaf aanleiding om mee te doen. Met een klein team zetten we iets moois neer en dat is nog leuk om te doen ook!

Evert van der Horst jr.

Even voorstellen. Ik ben Evert van der Horst, Ja ,de zoon van! Vandaar Evert Junior.
Geboren in Nijkerk en nu al weer wat jaren woonachtig in Amersfoort.
De liefde voor het water en alles wat daar zo bij hoort kreeg ik al vroeg met de paplepel ingegoten.
Vissen, zweminstructeur, met eigen boot over de rivieren, en werkzaam in mijn eigenbedrijf waar het vooral om Sanitairbouw/verbouw gaat.
De rode draad: water.
Op de Sleepbootdagen heb ik de taak om de logistieken zaken goed te regelen, denk hierbij aan het verzorgen van stroom/water en onverwachte ongemakken
direct op te lossen.
Ik doe dit al vele jaren met plezier en blijf graag nog vele jaren, dit mooie Nijkerkse evenement verzorgen!